Det finns hundratals olika sorters chilepeppar. Vi har valt att i vårt sortiment ha tre mycket välsmakande sorter av olika styrka, de i vårt tycke godaste. De är torkade vid låg temperatur och därefter malda.
Peperoncino calabrese är en gammal ursort från Kalabrien i syditalien. Den används flitigt i det syditalienska köket vid all typ av matlagning. De torkade hela frukterna läggs i olivolja för att få den berömda djävulsoljan, Olio diavulicchio calabrese. Är medelstark.
Vikt: 25g Pris: 60 SEK
Aromatisk och fruktig. I styrka jämförbar med habanero men med mer smak. Mycket vanlig i det karibiska köket, i jerkmarinader eller jerkkryddblandningar. Med doft av paprika och russin. Populär bland kockar som lagar västindieninspirerade rätter. Stark.
Vikt: 20g Pris: 60 SEK
Torkade flingor av världens starkaste chilepepparsort. Fruktig och kryddig doft. Används då man vill ha de riktigt starka grytorna och såserna med både hetta och chilepepparsmak. Innehåller 10 g vilket motsvarar ca 150 - 200g färsk frukt. Mycket stark.
Vikt: 10g Pris: 60 SEK