Våra marmelader och chutneys

I våra marmelader har vi efter mycket testande funnit kombinationer av ingående ingredienser som balanserar varann optimalt. Vi ger tips om hur de kan användas men inget är rätt eller fel, det är bara fantasin som begränsar…
Information om vad marmeladerna innehåller finns här: Ingredienser

Habanerospetsad Morotsmarmelad

Härligt frisk morotsmarmelad med smak av färsk ingefära och lime. Passar utmärkt till ostbrickan. Avnjut marmeladen gärna med en rumsvarm brieost! Marmeladen är vår mildaste med en mild chilepepparstyrka.

Vikt: 120g       Pris: 60 SEK

Habanero & lakritsspetsad Rödbetsmarmelad

Spännande rödbetsmarmelad med toner av lakrits, något av en smaksensation. Passar utmärkt till ostbrickan. Marmeladen är, tillsammans med morotsmarmeladen, vår mildaste med en mild chilepepparstyrka.

Vikt: 120g       Pris: 60 SEK

Rökig & het Paprikamarmelad

En rökig och het paprikamarmelad med chilepepparsorterna chipotle och ancho. Gott tillbehör till grillning som glaze eller grillsås. Ett par skedar i creme fraiche blir en god dipsås. Pikant tillbehör till ostbrickan. Chilepepparstyrkan är medium.

Vikt: 120g       Pris: 60 SEK

Habanerospetsad Tomat & Fikonchutney

Härligt frisk, het och ovanlig är denna chutney. Passar utmärkt både till grillat och stekt. Såväl kött som vegetariskt. Passar överallt där en smakrik chutney är given! Chilepepparstyrkan är medium.


Vikt: 120g       Pris: 60 SEK

Habanerogelé

Rejält het gelé med habanero. Till kött- och vegetariska rätter där man traditionellt önskar gelé. En annorlunda och god dessert fås genom att servera klickar av gelén till vaniljglass, som smaksättning i kladdkakan, i fruktsalladen eller i marinad. Chilepepparstyrkan är stark.

Vikt: 120g       Pris: 60 SEK

Fläderbärsmarmelad med Scotch Bonnet

Superbärsmarmelad med en touch av vanilj och Scotch Bonnet. Spännande inslag på ostbrickan. Mycket god även till kex eller glass.

Vikt: 120g       Pris: 60 SEK