Våra såser

En god sås bör ha en fruktighet fylld med aromer och en behaglig hetta. I våra såser har vi lockat fram dessa smaker med med hjälp av exotiska frukter i kombination med den härligt heta röda habaneron. Några av våra såser är naturligt fermenterade. Det innebär att det socker som finns i chilepepparfrukterna fått jäsa naturligt så att det försvunnit. Efter fermenteringsprocessen har cidervinäger och salt tillsatts för att få en bra balans mellan aromer, syra och salt.
Information om vad såserna innehåller finns här: Ingredienser

Habanerosås

Het och smakrik sås. Ta en droppe på en köttskiva, ägg eller omelett. Ha några droppar i dipsås, salladsdressing eller i majonnäsen. Testa en droppe i drinken!

Volym: 60ml       Pris: 60 SEK

Het Karibisk sås

Aromatisk smakrik het sås. Mildare än habanerosåsen men mer smak. Några droppar ger dressingar, aromsmör, kött- och grönsaksgrytor en spännande smak och behaglig hetta.

Volym: 60ml       Pris: 60 SEK

Rökig Chipotlesås

Chipotle är torkad och rökt Jalapeno chilepeppar. Rökningen sker med träslag som ger en mild och fin röksmak. Efer rökningen blöts den upp och fermenteras för att sen bli till denna goda sås med röksmak. Perfekt som smaksättare i grillsåser eller i grytor där man vill ha lite smak av rökt.

Volym: 60ml       Pris: 60 SEK

Scotch Bonnetsås

Chilepepparen Scotch Bonnet är av habanerotyp men mer aromatisk. Såsen är fermenterad och de goda aromerna lyfts därmed fram på ett smakfullt sätt. Styrkemässigt är såsen att jämföra med habanerosåsen och passar då man vill ha en sås helt utan sötma.

Volym: 60ml       Pris: 60 SEK

Trinidad Moruga Scorpionsås

Mycket stark och aromatisk fermenterad sås för de verkliga entusiasterna. Chilepepparen Trinidad Moruga Scorpion är en av de allra starkaste och samtidigt full med en betydande fruktighet som som blir god i kombination med den klassiska fermenterade grundsmaken.

Volym: 60ml       Pris: 60 SEK

Hot & Sweet Drops

Heta och söta droppar med habanero! En annorlunda och spännande produkt som vi utvecklat för att användas till desserter. Droppa den över glassen, fruktsalladen, i drinken eller i.......
I praktisk plastflaska med snäpplock och droppip.

Volym: 100ml       Pris: 60 SEK