Våra salter

Våra salter tillverkas genom att chilepepparen mixas till en mycket fin puré. Därefter blandas den med salt i noga avvägd proportion. Blandningen får därefter torka mycket sakta i låg temperatur. Den långa torktiden innebär att de fruktiga aromerna och hettan bevaras till fullo och att smaken blir extra rik. Dessa salter är goda till allt som inte smakar så mycket såsom äggrätter, keso eller sallader. Finkornigheten gör att smakerna sprids fint och jämnt.

Habanerosalt av röd Habanero

Chilepepparsalt med den klassiska röda habaneron. Aromatiskt och fruktigt med en distinkt hetta. Toppa salladen med några korn habanerosalt för en ny smakupplevelse!

Vikt: 50g       Pris: 60 SEK

Habanero Lemonsalt

Chilepepparsalt med den gula habanero lemon som har en tydlig citruskaraktär. God till fiskrätter och räkor, överallt där citrussmak önskas. Innehåller små mängder finrivet ekologiskt citronskal för att förstärka citruskaraktären.

Vikt: 50g       Pris: 60 SEK

Trinidad Moruga Scorpionsalt

Chilepepparsalt med trinidad moruga scorpion som är en av de absolut starkaste chilepepparna. Aromatiskt och fruktigt. Används som habanerosaltet men är mycket starkare!

Vikt: 50g       Pris: 60 SEK